Workshop

Workshop

Workshops
Kinderen met fijnmotorische problemen, dyspraxie of zelfs dyslexie en dysorthografie hebben het vaak heel moeilijk om te schrijven. De schrijfmotoriek schiet tekort en hoewel ze wel weten wat ze zouden willen schrijven, krijgen ze hun gedachten maar moeilijk op papier.
TypTien 2 heeft een unieke aanpak, waardoor het voor kinderen met handvaardigheidsproblemen gemakkelijker wordt om blind te leren typen. Ook kinderen zonder bovenstaande moeilijkheden zijn welkom o p de cursus.
Om het typen zo goed mogelijk te integreren worden alle leerkanalen gelijktijdig aangesproken. Er wordt gewerkt met kleuren, figuren, verhaaltjes, spelletjes, invuloefeningen, denkoefeningen,...
Op die manier gaat het kind op een leuke manier toch heel cognitief bezig zijn met de letters en letterposities. Zo wordt het typen onbewust meer en meer geautomatiseerd. Deze methode maakt de cursus ook uiterst geschikt voor kinderen met automatisatieproblemen en handvaardigheidsproblemen.
In 10 lessen leren de kinderen blind typen en kennen ze een volledig toetsenbord vanbuiten. Tevens leggen we geen nadruk op snelheid en tempo.